Descriere

Tineri Cercetători în Inteligența Artificială (TiCIA) se dorește a fi un eveniment național anual deșfășurat pe o perioadă de 3 zile, apărut din dorința de a susține tinerii cercetători în domeniul inteligenței artificiale (IA). Astfel se creează un cadru prin care bunele practici, expertiza și viziunea experților în domeniu sunt direct împărtășite tinerilor cercetători.

Scopul este a stimula creativitatea și de a susține viitorul cercetării în IA. Evenimentul se adresează tuturor tinerilor cercetători în IA ce se află în timpul studiilor doctorale în cadrul universitățiilor din România. Prin punerea în aplicare a acestui proiect se urmărește crearea unei pepiniere de viitori experți în IA, asigurându-se astfel continuitatea și dezvoltarea durabilă a domeniului în România.

Pentru a participa, doctoranzii vor trebui să compună un abstract (maxim 200 de cuvinte) descriind activitatea curentă de cercetare și/sau direcțiile viitoare. Printre avantajele participării amintim:

  • Obținerea de feedback de înaltă calitate din partea experților
  • Posibilitatea de a a stabili colaborări inter-universitare
  • Dobândirea unor bune practici în cercetare și în scrierea lucrărilor
  • Posibilitatea de a interacționa cu persoane pasionate de cercetarea în IA
  • Posibilitatea de a interacționa cu reprezentanții companiilor ce integrează tehnici IA în produsele lor
  • Formarea unei imagini de ansamblu asupra cercetării în IA din România

Evenimentul va avea avea loc în perioada 5-8 Septembrie 2015 în cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, în conjunctie cu conferința ICCP. Costurile de cazare și masă vor fi suportate de către ARIA.

Pentru informații suplimentare puteți consulta mapa proiectului.